Voorgeschiedenis en huidige zwangerschap invullen
Termijnbepaling:
Je kunt maar één zwangerschapstest invullen. Wordt aan gewerkt, maar op 09-01-2023 nog niet operationeel.
Algemene anamnese: Met de knop NIEUW kun je een probleem toevoegen. Met de vuilnisbak verwijderen. Natuurlijk is er voldoende vrije tekst en kun je de aandoeningen die in een vorige zwangerschap geregistreerd zijn ook weer overnemen.
Allergie: Met de knop NIEUW kun je een allergie toevoegen. Met de vuilnisbak verwijderen. Natuurlijk is er voldoende vrije tekst.
Familieanamnese: Nieuw in de Familieanamnese is dat Orfeus weet welke aandoeningen je het meest gebruikt. De 10 meest gebruikte aandoeningen worden in een lijst getoond, zodat je makkelijker kunt kiezen. De top 10 zie je door eerst op + NIEUWE AANDOENING te drukken en daarna op de regel onder het woord “aandoening” te klikken.
Gravida / Para: We missen de TOP. Wordt aan gewerkt maar op 08-01-2023 nog niet operationeel.
Obstetrische anamnese: Met de knop NIEUW kun je een zwangerschap uit de obstetrische anamnese toevoegen. Het werkt iets minder makkelijk dan in Orfeus 3 om naar een vorige dossier/zwangerschap en weer terug te navigeren. Onder de eerdere zwangerschappen staat een rij met oudere zwangerschappen om te schakelen tussen de huidige en voorafgaande gegevens. Druk onder “Andere kaarten binnen Orfeus” op een zwangerschap en Orfeus brengt je naar die kaart. Terug naar de huidige kaart? Typ in [Wat wil je doen?] de letters “ob” en kies Obstetrische anamnese. Druk in “Andere kaarten binnen Orfeus” op de huidige kaart.
Sociale anamnese: Niet anders dan in Orfeus 3
Verkorte anamneselijst: Werkt precies hetzelfde als in Orfeus 3 Echter gebruik nu de Tab knop i.p.v. de Enter knop. Verder kun je met de pijltjestoetsen van boven naar beneden in de waardelijsten en net als in Orfeus 3 vrije tekst invullen achter of in plaats van de + en - tekens. Natuurlijk is er ook een Memo voor meer vrije tekst.
Huidige zwangerschap:
Labwaarden:
Je krijgt een overzicht van alle labwaarden waarin je kunt zoeken op datum of bepaling (Hb, MCV of zoiets).
Met de knop + Nieuwe labwaarde kun je een labwaarde toevoegen.
Verwijzingen:
Om een nieuwe, inkomende of uitgaande verwijzing of overdracht toe te voegen gebruik je de knoppen
In de rij met verwijzingen en overdrachten staat het “eerste contact” helemaal bovenaan. Eerste contact kun je ook vinden door in [Wat wil je doen?] de letters “ee” in te typen.
Eerste contact: Het eerste contact invullen doe normaal gesproken bij de telefonische intake. Wil je later nog eens terugkijken in Eerste contact dan kan dat hier.
Toxische invloeden en medicijngebruik:
In Orfeus 4 heten Toxische factoren “Toxische invloeden en medicijngebruik”. Verder is er weinig verschil. Heel duidelijk zijn de knoppen V-mis waar je een rookprofiel van de zwangere en haar partner kunt maken. Verder kun je gebruik maken van de knop “rookgedrag” waar je kunt zien tijdens welke controles naar het rookgedrag is gevraagd.
Uitkomst:
Nadat je de gegevens uit het eerste vak hebt ingevuld, kijk dan nog even goed na of de vinkjes in Eindstatus en verantwoordelijkheid allemaal correct worden weergegeven. De reden van de medische indicatie noteer je in de vrije tekst.
Voornemens:
Werkt precies hetzelfde als in Orfeus 3. Naast Voornemens vind je ook “Gegevensoverdracht” waar je alle vinkjes kunt zetten. Er is een knop om alles in 1x op Ja te zetten.
Is je vraag nog niet beantwoord?
Is je vraag nog niet beantwoord? Vul het support formulier in.
Is je vraag nog niet beantwoord? Stuur ons een ticket vanuit jouw Onatal installatie.