Nieuwsberichten

Orfeus heeft een nieuw NEN7510-certificaat

July 18, 2023 17:12

Orfeus heeft deze zomer een succesvolle audit voor informatiebeveiliging doorlopen. Dit heeft een nieuwe certificering opgeleverd die geldig is van 31-8-2020 t/m 30-8-2023.

Het nieuwe certificaat is in te zien via deze pagina: https://www.nen.nl/Normontwikkeling/Certificaten/Schemabeheer/Register-NEN-7510.htm

De afgelopen 3 jaar was Orfeus al gecertificeerd voor NEN7510, maar alleen voor de diensten en applicaties voor de geboortezorg. Voor de komende 3 jaar is Orfeus ook gecertificeerd voor de diensten en applicaties voor de huisartsenzorg. De NEN7510-certificering is voor klanten en partners het bewijs dat Orfeus de werkwijze en zaken wat betreft informatiebeveiliging en privacybescherming op orde heeft.

Lees meer...

Dringende Update: Stap over op Orfeus 4 voor TTSEO Berichten

January 12, 2024 10:14

Let op: vanaf 1 januari 2024 is het versturen van TTSEO berichten via Orfeus 3 niet meer toegestaan omdat Orfeus 3 gebruik maakt van een verouderd berichtformaat. Dit betekent dat je geen vergoeding ontvangt als je de oude methode blijft gebruiken. De ETSEO gaat nog wel via Orfeus 3.

Wat moet je doen?

Schakel zo snel mogelijk over op Orfeus 4. Alleen in deze versie kun je de TTSEO berichten versturen in het juiste formaat. Dit zorgt ervoor dat je betalingen voor je diensten blijft ontvangen.

Zo stap je over:

Open Orfeus 4 Ga naar een cliënt en selecteer 'Echo's'. Klik op 'Nieuwe Echo' en kies bovenaan voor 'SEO'. Vul de benodigde informatie in en druk op de knop 'Indienen bij Peridos'.

Let op: 

Je hebt minimaal versie 4.57.1 nodig om te kunnen indienen bij Peridos. Als je al een tijdje niet ingelogd hebt bij Orfeus 4, heb je mogelijk nog een verouderde versie. Volg in dat geval voor de zekerheid de volgende stappen:

Log in bij Orfeus 4 Druk op ctrl+k Typ in "Opnieuw laden" en druk op enter.

Lees meer...

Update Orfeus 4: Snellere PDF's - Vergeet je praktijklogo niet t

January 12, 2024 10:16

Goed nieuws: het aanmaken van PDF's in Orfeus 4 is nu sneller. Om je praktijklogo correct te laten weergeven op deze snelle PDF-versies, vragen we je je logo opnieuw te uploaden.

Volg deze eenvoudige stappen:

Log in bij Orfeus 4. Druk op Ctrl+K. Voer "praktijklogo" in. Druk op Enter. Upload je logo volgens de instructies.

Lees meer...

Wijziging Support en Spoed

January 12, 2024 10:18

Wil je een vraag stellen aan onze supportafdeling, kijk dan of het antwoord te vinden is via: https://mijn.orfeus.nl/qna of in de handleiding.

Staat je vraag en of antwoord hier niet bij, vul dan het supportformulier in via https://mijn.orfeus.nl/support.

De website https://mijn.orfeus.nl/ zijn we continu aan het updaten en hier zal je voortaan ook nieuwtjes, tips en andere actualiteiten vinden.

Wil je een spoedmelding maken wanneer de applicatie onbruikbaar / niet-toegankelijk is, meld dit dan via: https://status.orfeus.nl/. In Orfeus 4 vind je via de knop 'MEER' of via ctrl+k de praktijk code met bijhorend secret die je nodig hebt om een spoedmelding te plaatsen.

Sla deze code met secret ergens op zodat je tijdens een storing toch een spoedmelding kan plaatsen. De calamiteiten mail en spoednummer worden niet meer beantwoord.

Lees meer...
© 2024 Orfeus | Contact